23/06/2015

Årets båtnyhet – Trådløs dødmannsknapp!

I en verden fylt av elektronikk er det nesten merkelig den trådbaserte dødmannsknappen fortsatt eksisterer: WiMEA er en elektronisk styrt, trådløs dødmannsknapp som passer for alt fra joller til yachter. Nå er den her, med alle elektronikkens muligheter som gir brukeren frihet og ekstra sikkerhet på kjøpet.

Robust. Enkel. Frigjørende.
"Alle" hater den tradisjonelle dødmannsknappen, siden den binder deg til et svært begrenset område i båten. Med WiMEA Trådløs Dødmannsknapp får du friheten tilbake - uten at det går ut over sikkerheten. Systemet består kort sagt av en Båtenhet (sentralen) og en fleksibel MOB-enhet, der MOB står for "Mann Over Bord". MOB-enheten får plass et armbånd i silikon, og hindrer verken bevegelser eller forflytning. Faller du i vannet, stopper motoren(e) i løpet av ett sekund. Etter seks nye sekunder kan motorene startes igjen, slik at den skipbrudne kan fiskes opp i båten igjen.

Se video under:

Frihet til sjøs - gjenoppfunnet
Noe av lykken ved å være ute med båt, er muligheten til å bevege seg. Forflytte seg uhindret omkring blant passasjerene ved behov, hente noe å spise og drikke når man blir tørst eller sulten. Til nå har dette vært vanskelig, for ikke å si umulig, for den som har hatt ansvaret for fart og retning. Dødmannsknappen - eller mer eksakt snoren til dødmannsknappen - har vært en barriere på sjøen. Som så ofte ellers i livet, har mange fjernet barrieren for å kunne øke fleksibiliteten.

Med WiMEA er sikkerheten på plass, og friheten 100%. Ha MOB-enheten i armbåndet eller i lommen - det er opp til deg. Det viktigste nå er at du har den med eller på deg. Hele tiden. Så er både du og dem du har med deg, trygge hele tiden.

Norskutviklet teknologi. Norsk design.
Teknologien bak WiMEA trådløs dødmannsknapp er blant annet en egen WiMEA8® Protocol som benytter industriell trådløs teknologi. Det betyr at systemets elektroniske komponenter og kommunikasjon er støybeskyttet, at unik ID-teknologi gir absolutt dedikert forbindelse, at man bruker to antenner for å sikre 100% oppetid, samt at datakommunikasjonen tilsvarer høyhastighets datastrømming.

Både funksjon og design har FELL utviklet sammen med Bård Eker og hans team i Eker Design, hele veien fra idé til ferdig produserte enheter. WiMEA trådløs dødmannsknapp er gjennomtestet i all slags vær, i alle årstider og ved svært ulike temperaturer. Og den virker. Hver gang. Vi snakker om et robust båtprodukt med kompromissløse krav til stabilitet og funksjonsevne

Enkel i bruk

  • Paring – press og hold inne knappen på din MOB-enhet og Båtenhet i 3 sekunder. Parring utført! Gjøres kun første gang systemet tas i bruk.
  • Koble til – klikk en gang på din MOB-enhet når du går ombord i båten. Lyd og lys fra Båtenheten bekrefter tilkobling
  • Nyt friheten – kjør båt med frihet ombord. Hvis uhellet er ute og du faller over bord, tar WiMEA vare på din trygghet ved å stanse motoren(e)

 

Translate »