Close
Du har ingen produkter i handlekurven
Søk produkter
Picture for category HUMMERFISKE

HUMMERFISKE

Hummeren er uforutsigbar og til tider vanskelig å fange. Den kan være vanskelig å forstå, og dukke opp når man minst venter det, og være sporløst borte når man er helt sikker på god fangst. Den lunefulle atferden fører til en spenning som ikke er tilstede på samme måte i andre typer fiske. Det krever innsats og forberedelser å fange den. Og når du har forberedt deg, ordnet agn, utstyr og planlagt plasser, da er det gøy å se de rette fargene i teina som kommer opp fra dypet. Under har vi samlet noen råd og erfaringer for hvordan man kan øke sjansene for fangst når fisket åpner 1 oktober. 

 

Teiner og utstyr 

Du kan få hummer i de fleste teiner, men teiner med et ekstra kammer er ofte mest effektivt. Det er også en fordel å ha godt med vekt i teina slik at den står stabilt, særlig om du fisker på værharde plasser. Et tips for å hindre å sette teina fast i bunn er å ha noen meter flytetau i bunn til en mindre blåse/kork, og fortsette med synketau til topp-blåsen.

 

Agn

Sild, berggylt, makrell, brakebusker og kattemat er bare noen få eksempler på agn vi hører enkelte har brukt som agn til hummer. Hva som fungerer best er det delte meninger om, men vi vet at mange bruker sur makrell og at dette fungerer godt. Husk, for ferskt agn vil tiltrekke seg krabbe fremfor hummer! 

 

Hvor setter man hummerteiner? 

Det finnes hummerplasser på steder man minst venter det. Prøv å finne steinrøyser ved å se på landskapet, eller steinhyller hvor det egentlig ser for bratt/dypt ut å sette teina. Dybder vil variere fra alt fra 5-40+ meter og man kan få hummer på grunt vann særlig på starten av sesongen, men hvor den kryper dypere utover høsten. Prøv deg gjerne frem med nye plasser. 

Om du ønsker flere råd og eller en fagprat om teinefiske, finner du vårt butikkutsalg her

Regler 

Hummerfisket er strengt regulert med mange regler. Bomullstråd, rømningsveier, merking av teiner og minstemål er bare et fåtall av disse. Vi anbefaler å følge godt med på fiskeridirektoratet.no for regler i hummerfisket. Å bli tatt for en feil kan bli svært kostbart! Registrer deg til hummerfisket her: Fiskeridirektoratet - Registrering hummerfiske

 

Fisk forsvarlig

Husk å ikke sette teina for nært naboen, og unngå at det er tau som flyter i overflaten som andre kan få i propellen. Når du setter redskap i sjø hviler det et ansvar på deg som setter det ut. Du er pliktig til å ta det opp igjen i rimelig tid, og du skal ikke la det ligge unødvendig lenge. Spøkelsesfiske er et stort problem langs kysten og for miljøet, og det finnes utallige redskap som er mistet, men som fortsetter å fiske på bunn. Om du skulle være uheldig å ikke finne igjen redskapet er det ytterst viktig å sokne/søke etter det. Her er det flere metoder du kan bruke for å finne det igjen, hvor å ha en liten sokne-dregg/krok i enden av et tau og slepe dette langs bunn i området du satt garnet/teina  er mest vanlig. Om du ikke klarer å finne igjen teina, melder du i fra til Fiskeridirektoratet som har samarbeid med dykkerklubber for å finne igjen tapt redskap:

 

Meld tapt og funnet redskap 

 

Fiskeridirektoratet - Fritidsfiske app 

  

 

Dobbel Fluktluke (Hummer/Krabbe)

Fluktåning for krabbe- og hummerteiner. To åpninger, en for krabbe og en for hummer. Spesifikasjoner: Størrelse: 6 og 8 cm fluktåpning. Farge: sort Materiale: plast
kr 40,00

Enkel Fluktluke 60mm (Hummer)

kr 20,00

Permanent Sprit Tusj Twintip

kr 125,00

Teinemerker Gul (uten tusj)

kr 168,75

Agnboks plast 15 x 7 cm

kr 39,00

Teinetau 35m 6mm m/gul Flottør

kr 189,00

Råtnetråd bomull 10 meter 2,5mm

kr 39,00

Agntønne m/lokk 30 L

kr 560,00

Agntønne blå m/lokk 60 L

kr 775,00

Bøtenål plast

Fra kr 48,00

Hummerstrikk gul S/M - 100 stk

kr 95,00