Close
Du har ingen produkter i handlekurven
Søk produkter

Marttiini Filleting knife Classic 6" - 15cm blad

Produsent: Marttiini
Art. nr: 119486
kr 329,00
Marttiini Filleting Knife Classic 6" – Perfekt presisjon til enhver fangst Opplev den tidløse kvaliteten fra finsk håndverk med Marttiini Filleting Knife Classic 6". Denne kniven kombinerer tradisjon og innovasjon for å gi deg en uovertruffen presisjon når du fileterer fisk. Med sitt fleksible, sylskarpe 15 cm rustfrie stålblad, skjærer den gjennom fiskens kjøtt som smør, og gjør det enkelt å lage perfekte fileter – hver gang.
Lager: På lager
+ -
VaremerkeMarttiini
Bladlengde15 cm
Totallengde27 cm
Flexgrad bladFleksibelt
Materiale bladRustfritt stål
Materiale håndtakLakkert bjørk
Materiale slireSkinn, lys brun

 

Marttiini

Marttiini-kniver er en finsk tradisjon som kombinerer førsteklasses håndverk med praktisk funksjonalitet. Disse knivene har sin opprinnelse i 1928, da Janne Marttiini grunnla sitt knivverksted i Rovaniemi, midt i hjertet av Lappland. Siden den gang har Marttiini blitt et ikon innen knivproduksjon, kjent for sin høye kvalitet og sitt tidløse design.

Marttiini-kniver er spesielt populære blant jegere, fiskere og friluftsentusiaster. Knivene kjennetegnes av skarpe blad laget av rustfritt stål eller karbonstål, noe som gir holdbarhet og presisjon i bruk. Mange av knivene til Marttiini har håndtak laget av tradisjonelle materialer som bjørk, som ofte er varmebehandlet for å øke styrken og gi en vakker, mørk finish. Andre modeller benytter moderne materialer som gummi for ekstra grep og slitestyrke.

Vedlikehold

For å forlenge levetiden til en kniv er det i all hovedsak to hovedpunkter som må gjennomføres. Det ene er å rengjøre og vaske kniven godt før lagring, og det andre er sliping. Siden rengjøring er enkelt mens det er mange ulike måter å slipe en kniv på får du noen tips til hvordan man sliper kniv med slipestein her: 

1. Fukt steinen med vann.

2. Begge sider av bladet slipes i en roterende bevegelse langs bladets vinkel. Hold knivslipingsvinkelen i henhold til bladets skråstilling. Lynxkniver i 0,5 cm vinkel og lappkniver i 0,7 cm vinkel. (22 grader)

3. Til slutt nøytraliseres graten med noen kraftige slag på begge sider med en litt skarpere vinkel enn ved sliping (som om man skjærer tynn barbering fra steinen).


Ved sliping av saks må du huske å slipe med parallelle slag og kun slipe skjærekanten (ikke rør den flate siden). Du kan slipe en ostehøvel med den skarpe enden av steinen. Med den smale enden av steinen kan du nå andre vanskelige steder. Du kan bruke steinen som neglefil eller til å slipe kroker, forskjellige meisler, ljåer og sikler.